Over mij

Ik ben Annelies Berghuis en in mijn eigen praktijk De Hordeloop werk ik parttime als spel- en bokstherapeut. Daarnaast werk ik al enige jaren voor mijn werkgever als sociaal pedagogisch hulpverlener samen met kinderen en volwassenen die door moeilijke levensfases gaan, en sinds 2021 ben ik daar ook speltherapeut.  Ik ondersteun gezinnen (in de thuissituatie) in de vorm van ouderbegeleiding en opvoedondersteuning in hun complexe situaties. Tevens faciliteer en begeleid ik bezoeken tussen ouders en hun uithuisgeplaatste kinderen. Ik ben gespecialiseerd op het gebied van echtscheiding, LVB (licht verstandelijke beperking), autisme en agressie- en emotieproblematiek.  

 

Ik ben een positief ingesteld persoon. Dit uit zich in mijn doorzettingsvermogen en door te denken in mogelijkheden. Binnen mijn werk vind ik het belangrijk de krachten van iemand samen te proberen te (her)ontdekken, en er zo voor te zorgen dat kinderen en ouders zelfstandig weer de draad op kunnen pakken. In de afgelopen jaren, waarin ik veel met pubers heb gewerkt, heb ik gemerkt dat ik vaak makkelijk een band met hen kan opbouwen door deze houding en mijn gevoel voor humor.

 

Binnen mijn studie speltherapie (2020) heb ik verkennend onderzoek gedaan naar kinderen die vastgelopen zijn in hun rouw als gevolg van echtscheiding (bent u in dit onderzoek geïnteresseerd dan is dat hier te downloaden).

Missie

Het leven zit vol uitdagingen. Af en toe lijkt het voor volwassenen én kinderen op een hordeloop. Er zijn momenten in het leven dat je vastloopt. In zo'n moeilijke periode kan ik een behandelingstraject aanbieden dat helpend kan zijn.

Ik sta naast u en/of uw kind om jullie bij te staan wanneer jullie de eerste horde overgaan en stappen in de goede richting zetten. Soms ren ik met jullie mee of geef ik jullie juist even de tijd om uit te puffen. Ik kan u en/of uw kind na een val de helpende hand reiken en jullie uiteindelijk met een bemoedigende kreet bij de finish opwachten.

Visie

U houdt de regie over uw eigen proces, uw eigen hordeloop. Ook de kracht van een sociaal netwerk kan daaraan een steentje bijdragen. Uw sociale netwerk kan u informele zorg en (emotionele) steun bieden. U kunt met uw naasten dingen ondernemen en hier plezier aan beleven. Samen werken we eraan om u inzicht te geven in uw eigen netwerk en zo nodig breiden we dit uit. 

Ik zie mijzelf als een voorbijganger in het leven van u en/of uw kind. Doordat ik samen met u en/of uw kind tijdens het proces meer kennis en ervaring opdoe, kan ik daarmee een volgende cliënt weer extra verrijken.